Tóth György a könyvhöz készült plakáttal

TÓTH GYÖRGY: ADRIÁTÓL PANNÓNIÁIG

Az idei járványhelyzet okozta bezártság többeket arra ösztönzött, hogy a régóta otthon kallódó dolgaikat, így a feldolgozatlan információkat is, egy kicsit rendezzék össze. Így született ez az új könyv is.

Tóth György Adriától Pannóniáig c. könyve nem a borostyánút rejtelmeibe visz minket, hanem a magyar varrógépgyártás izgalmas részleteibe, az első magyar varrógép, az „Adria” gyártásától, Weiss Manfréden keresztül, a szocialista ipar terméke, a „Pannónia” létrehozásáig.

A könyv korabeli dokumentumok alapján láttatja velünk, hogy a mindenkori lehetőségeink szerint a háztartási varrógép gyártásába a magyar ipar is bekapcsolódott, a magyar varrógép eljutott a világ sok országába. Egy részük pedig ma a múzeumi gyűjtemények tárlóit gazdagítja.

A könyv megmutatja a háztartási varrógép hazai fogadtatását is, a falusiak véleményétől a professzorok eredményeiig, akik még a varrógép egészségkárosító hatását kutatták. A sok illusztráció és korabeli idézet a hasznos szakmai ismeretszerzésen kívül, szórakoztató olvasmányt is ígér.

Tóth György: Adriától Pannóniáig (A magyar varrógépgyértás története), ISBN 978-615-00-8923-2, Budapest, Innovatext Zrt, 2020, 282360 karakter terjedelem (132 oldal, 122 illusztráció).

Kiadó: Innovatext Zrt (textile@innovatext.hu)
Szerző: Tóth György (adriag1893@gmail.com)

Avatar photo
RSPT

Related Post

Szólj hozzá

Név

Website

Hozzászólás