Projektnap a fenntarthatóság jegyében

A Hunfalvy Kéttannyelvű Közgazdasági Technikum tanulói látogatták meg a Rejtő Sándor Pro Technológia Alapítványt a fenntartható, illetve tudatos fogyasztás témakörében szervezett projektnapjukon. A projektnapnak az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kara adott helyszínt.

A részvevőket az alapítvány titkára, Némethné dr. Erdődi Katalin köszöntötte, majd a Kari Hallgatói Önkormányzat képviselői mutatták be röviden a kart és képzési profilját, a hallgatói életet. A projektnap témához kapcsolódóan Dr. Kokasné Dr. Palicska Lívia, az MKSZ elnöke, az INNOVATEXT Zrt vezérigazgatója „Megállíthatjuk a divatipar környezetszennyezését? Tények és tippek a felelős fogyasztáshoz.” interaktív előadást tartott.

Dr. Kokasné Dr. Palicska Líviára figyel a hallgatóság
Szabó Rudolf előadása

Az előadást kiscsoportos „szabaduló szoba” játék követte, ahol minden csapat sikeresen vette az akadályokat. A program második felében Szabó Rudolf, RSPT Kuratórium elnöke tartott előadást a „Korszerű száltechnológiák és anyagok a fenntarthatóság érdekében. A múlt a nehéz, és a könnyű jövő.” címmel, illetve bemutatta néhány jellegzetes jövőbemutató alapanyagot. Az előadást rövid kvíz zárta, ami visszajelzést adott a tanulók tudásáról a fenntarthatóság témakörében.

Indulhat a játék
Szabadulás közben

Az aulában a kar Terméktervező Intézeté kiállításán a fenntarthatóság témakörében hallgató projektmunkák eredményét bemutató ruházatokat és plakátokat tekintették meg a tanulók.

ÓE RKK Terméktervező Intézeté kiállítása

Sok sikert kívánunk a tanulóknak a projektnap folytatásához.

Kérdőív a környezettudatosság értékeléséhez.